donderdag 28 april 2011

verrassing

Tja wat moet ik er van zeggen, ben je jarig, vergeet en je man en je kinderen je te feliciteren !! Maar op mijn werk was dat niet het geval, helaas te druk om gezellig met elkaar koffie te drinken maar zeker niet vergeten. (nu moet ik zeggen dat we afgelopen zaterdag mijn verjaardag gevierd hebben, dit ter verdediging van het mannenvolk hier!!). Wat helemaal een verrassing was toen ik thuis kwam was het pakketje wat op de mat lag, dank je wel lieve Nancy dat was een leuke verrassing.
bos bloemen, iris bon en bonbons van collega's

leuke spulletjes van Nancy

Afgelopen week was er stoffenmarkt in Gouda, helaas had ik maar een half uurtje (tijdens mijn lunchpauze) dus niet genoeg tijd om overal eens lekker rond te kijken. Ik heb een stofje van Eline's huis gekocht en zeil met een patroontje om een zwemtas te maken. Volgende week ben ik lekker een paar dagen vrij dus dan ga ik er mee aan de slag.







maandag 25 april 2011

verjaardag

Dat was genieten zeg, Dennis en ik vierden afgelopen zaterdag onze verjaardagen en je begrijpt heerlijk alles buiten kunnen vieren. 's Avonds lekker de BBQ aangestoken en tot laat buiten gezeten. De jongens zijn heerlijk wezen zwemmen in de put en hebben zich goed vermaakt. Lieve vrienden, leuke cadeautjes het was top. Gelukkig twee dagen om weer even bij te komen en te genieten van het heerlijke weer.
Mooie cadeautjes
mooie pioenrozen
lievelingsbloemen

knutselcadeautjes
haken maar!!
 




Dico opgehaald door vriendje
 Van knutselen is de laatste tijd niet veel gekomen, het eerste gedeelte van mijn zpagettikussen is af, helaas niet genoeg zpagetti voor de achterkant dus dat moet ik nog gaan kopen.

Fijne 2e paasdag allemaal.

vrijdag 15 april 2011

appeltjes en sleutelhangers

Van de week niet heel veel gedaan, helaas drie dagen ziek thuis geweest en vandaag naar het ziekenhuis geweest om een foto van mijn nek te maken, als het goed is krijg ik dinsdag de uitslag hiervan.
Wel ben ik lid geworden van http://www.swapworkshop.com/. Heel leuk je kan eigengemaakte spulletjes "verkopen" daar krijg je credits voor en dan kan je met die credits weer bij iemand anders iets uitzoeken. Soort ruilhandel, mijn eerste "verkoop" gehad en dat is nu onderweg naar de U.K., spannend hoor. Ik zou zeggen neem eens een kijkje en wordt lid.(als je vermeld dat je via mij lid wordt, dan krijg ik er credits voor).

Wel heb ik van de week drie appeltjes gemaakt en aan het RR book gewerkt en o ja nog even twee sleutelhangers gemaakt. (allemaal projectjes die snel klaar zijn)


ter afsluiting nog twee foto's van onze Bink, hoewel als je hem zo ziet liggen
weet ik niet of de naam echt bij hem past.

Fijn weekend allemaal.

woensdag 13 april 2011

voorjaarsswap ontvangen

Via het Craftyswapforum mee gedaan met de grote voorjaarsswap.
Gisteren belde de postbode aan met een dikke envelop, moest me inhouden om de envelop niet open te scheuren (gaat waarschijnlijk ook niet lukken met een bubbeltjes envelop). Wat een leuke dingen zitten erin, het lapje stof is al in gebruik, morgen plaats ik daar een foto van.
Juf Anita bedankt voor alle leuke dingen!!!



leuk hé, I love butterflies

dinsdag 12 april 2011

vorderingen zpagetti-kussen, krimpie dinkie

Volgens mij is het gelukt met wat hulplijnen (bedankt hiervoor). Ik heb nog een heel stuk te gaan maar het begin is er!!

Vroeger gebruikte ik het ook al Krimpie Dinkie, maakte toen natuurlijk andere dingen (was een jaar of 10) maar ik dacht ik ga gewoon weer eens aan de slag ermee. Heb een leuke hanger gemaakt, staat al zeg ik het zelf heel leuk op een wit shirt, wat vinden jullie ervan??

Ben ook aan de slag gegaan met het maken van een hanger het idee vond ik bij haar
het is nog lang niet perfect maar daar wordt aan gewerkt.
deze moeten nog tot hanger gemaakt worden

dinsdag 5 april 2011

hellup zpagetti-kussen



Met het pakketje wat ik bij de V&D heb gekocht kan je een tasje maken, maar het is een tasje waar ik toch niet mee ga lopen. Ik heb nu het plan om een kussen te maken, even op het web gezocht en een patroon gevonden. Ik dacht dat ik dit wel (aan)kon maar ik kom er niet uit, wie o wie kan mij helpen.

Hier is de omschrijving: (patroon van de site van Hoooked Zpagetti)

Haak je 40 lossen. (dit lukt dus nog wel)
Maak 1 vaste in de 3e losse vanaf de haaknaald. (lukt ook nog)
dan 1 losse (is dat in de volgende steek???)
en daarna 1 vaste in de 2e losse (dus vanaf je haaknaald de 2e losse en dan een vaste maken??).
Herhaal dit tot je aan het eind van je losse-ketting bent.
Aan het einde van de toer haak je 2 lossen en gaat dan beginnen met de volgende toer.

Je maakt 1 vaste in de 2e steek (is de losse van de vorige toer) en daarna herhaal je weer 1 vaste, 1 losse enz. (bedoelen ze hiermee net als de eerste rij?????

Ik dacht dat is makkelijk twee rechthoeken maar helaas gisterenavond heel de avond bezig geweest en alleen maar aan het uithalen geweest. WIE O WIE kan mij helpen met een uitleg die ik wel begrijp als beginnend haker???