maandag 27 december 2010

Yes, under the christmas tree

Wat een verassing lag er onder de kerstboom het boek van Eline!!! Ben er zo blij mee staan hele leuke projecten in. Helaas moet ik morgen nog werken maar daarna ben ik ook een paar dagen vrij. Vanavond geprobeerd om een bloem te haken die in het boek staat maar grmmm het lukt me niet!! wat baal ik daar van. Ik ben al tien keer opnieuw begonnen maar het lukt met echt niet, ik doe waarschijnlijk wat fout. Het gaat om het eerste bloemetje (Marianne's bloemetje), misschien heeft iemand hier een beschrijving van die iets uitgebreider is voor een beginner zoals ik??

zaterdag 25 december 2010

Fijne Feestdagen

Lieve allemaal, ik wens jullie samen met jullie gezin en familie fijne feestdagen en een gezond en creatief 2011.

woensdag 22 december 2010

little princess, mobielhoesje en onderzetters

Lekker een vrij dagje vandaag en even wat dingetjes afgemaakt. Allereerst het "happy birthday little princess" taartje waar ik al een tijdje geleden mee begonnen was. Toen ik ermee bezig was had ik helaas geen bruin en wit vilt meer. Uiteindelijk gekocht en vandaag tijd gehad om het af te maken. Ook het mobielhoesje is af en tenslotte nog 4 onderzetters gemaakt. Al met al een productief dagje tussen de huishoudelijke klusjes door. 



maandag 20 december 2010

let it snow let it snow ...

Zondagochtend kijk ik uit het keukenraam en wat zie ik ..... heel veel sneeuw. Nu ben ik vrijdagmiddag twee uur bezig geweest om van mijn werk thuis te komen (normaal gesproken doe ik er 15 minuten over) dus ik dacht dat ik al heel wat sneeuw gezien had, maar dit...?
Dus na het sneeuwruimen, strijken en andere vervelende huishoudelijke klusjes maar lekker gaan freubelen. Ingrediënten ijzerdraad, kraaltjes en een haaknaald. Uiteindelijk weet ik nog niet wat het gaat worden of een hanger aan mijn spang of een broche, wat vinden jullie??



ergens onder de sneeuw is mijn van het voorjaar aangelegde voortuin


aan de spang

als broche


Ik heb ook nog een hoesje gemaakt voor een mobieltje, 1 voor mijn moeder en 1 als reserve voor alvast een cadeautje (die is nog niet af). Het idee is van anni-tas, neem maar eens een kijkje op haar blog. 
mobielhoesjes volgens model van Anni-tas

woensdag 15 december 2010

weekendje londen

Wat hebben we een heerlijk weekendje in Londen gehad. Als een echte toeristen langs alle bezienswaardigheden en heerlijk rondgelopen langs alle winkels (wat een mensenmassa zeg!!) 's Avonds heerlijk uit eten geweest , 3 boeken gelezen kortom voor herhaling vatbaar. Thuis was ook alles goed verlopen en de jongens hebben genoten dat oma er was. Helaas niet veel crea winkels gezien, maar daar gaan we de volgende keer (ja we willen zeker nog een keer) naar op zoek.


inrichting appartement

uitzicht

onze slaapkamer

uitzicht 's avonds

etalage Harrods






 

















donderdag 2 december 2010

kerstboompjes

Mijn vader is van gisteren vertrokken naar Zuid-Afrika om op bezoek te gaan bij zijn zus die daar woont. Mijn moeder is niet mee en blijft thuis, hoewel volgende week komt ze een paar dagen bij ons in huis omdat ze op haar kleinzonen gaat passen. Mijn man en ik gaan een paar dagen naar Londen, voor het eerst sinds we kinderen hebben (de oudste is nu 13) gaan we een paar dagen samen weg. Aan de ene kant heb ik er heel veel zin in, heerlijk vijfdagen samen en aan de andere kant vind ik het ook heel vreemd om zonder de kinderen weg te gaan. Donderdagochtend vertrekken we en maandagavond komen we weer thuis, nog leuke tips voor winkels iemand??
Nu vertelde mijn moeder dat ze geen kerstboom gaat nemen aangezien ze de eerste kerstdag met ons bij mijn zus is en de tweede kerstdag bij een vriendin eet. Maar kerst zonder een boompje, nee dat kon toch niet. Vandaar dat ik dit miniboompje kocht, een jute zakje gesjabloneerd, leuk lintje (bij het Kruidvat gevonden) en voila een boompje voor mijn moeder. Gisteren gegeven en ja hoor goedgekeurd.


 Ik heb er zelf ook drie gekocht voor in mijn keukenraam, hiervoor heb ik papieren zakken bestempeld en houten sterretjes geverfd, gaatje erin gemaakt en een leuk lint eromheen. Staat heel gezellig.
Voor de rest niet veel creatiefs behalve de suprise voor de zonen, Mam?? jij vind knustelen toch zo leuk?? je raad het al.... maar als ik eenmaal een idee heb vind ik het ook leuk hoor.