woensdag 27 oktober 2010

jute mandjes

Ik zag bij Bertina leuke tasjes, ik had nog een stuk jutte liggen en ben aan de slag gegaan. Ons huisnummer staat erop en het staat bij de voordeur (aangezien het buiten regende en ik een foto wilde maken, heb ik het maar even binnen gedaan). Toen ik toch bezig was heb ik gelijk een grotere gemaakt voor de handschoenen en mutsen die hier om één of andere reden altijd zoek zijn als we ze nodig hebben. Vind het wel heel leuk de dingen die je met textielverf kan doen, hier ga ik zeker nog een keer mee aan de slag.

zondag 24 oktober 2010

naamslinger is af!

Eindelijk tijd om de naamslinger af te maken, nu snel bellen om het nieuwe manneke te bewonderen.
geboortekaartje

donderdag 21 oktober 2010

tas en begin van een letterslinger


Voor het dochtertje van mijn vriendin een tasje gemaakt om mee te nemen als ze naar ballet gaat. Voor het eerst met textielverf gewerkt. Van een plastic tabblad (had niets anders in huis en wilde toch beginnen) het sjabloon gemaakt en toen vastgezet op de stof. Drie lagen textielverf gebruikt, de volgende keer toch nog een laagje extra gebruiken. Daarna wachten tot de verf droog was en toen de tas in elkaar gezet, het hengels is van stroken stof en daarvan een vlecht gemaakt.






Ook ben ik bezig met een naamslinger voor mjn oude buurmeisje, ik ben nu bezig met de bovenkant
hiervoor het ik de afbeelding gebruikt van het geboortekaartje. De rest volgt nog, moet even tijd vinden om het af te maken.
  
O ja nu ik toch met vilt bezig was heb ik nog een paddestoeltje gemaakt.
Alvast een fijn weekend allemaal.

dinsdag 12 oktober 2010

zeg het met bloemen

Ben aan de slag gegaan met het maken van bloemen van organza. Een ketting, een ringetje, broche en een haarspeldje is het resultaat.

detailfoto
broche

broche, haarspeld en ringetje

de keycord had ik gemaakt voor Michaja, ik heb er ook 1 voor mezelf gemaakt.

donderdag 7 oktober 2010

thee, luier en maandverband"zakjes"

Heel veel ideeën maar te weinig tijd, mijn oudste zoon is nog steed niet helemaal de oude, wat duurt dat lang die kinkhoest. De jongste en mijn man zijn ook aan het hoesten en proesten geweest en ik dacht het gaat aan mijn neus voorbij. Helaas te vroeg geroepen ik voel me al twee weken niet helemaal super. Niet ziek genoeg om niet te gaan werken maar om nou te zeggen dat ik bruis van energie. Hopelijk gaat het gauw weer over want ik heb nog veel dingen op mijn to-do lijstje staan, nu alleen nog de energie om eraan te beginnen. Dus niet veel spannende dingen maar wel een aantal cadeautjes.

luierzakjes

maandverband en tamponszakjes



Nu morgen nog een dagje werken en dan is het lekker weekend ik kijk er naar uit!!